Seizoensthema

Seizoensthema


Toelichting op het seizoensthema 2023-2025/2026

Seizoensthema: “Focus”

September 2023: De kerkenraad heeft besloten om de komende tijd aan de slag te gaan met het Focus-traject van de IZB. Wij proeven een breed verlangen in de gemeente om de Heere Jezus beter te leren kennen en Hem te volgen én om verder te groeien in hoe wij van Zijn genade kunnen getuigen in ons dorp en ieder in zijn of haar omgeving. IZB-Focus is precies daarop gericht.

“Een IZB-Focustraject is een leerproces, waarbij wij twee belangrijke bewegingen beogen: een beweging naar binnen (naar het hart van de gemeente en naar ons eigen hart) en een beweging naar buiten.”

De kracht van het Focus-traject zit voor een groot deel in de opzet om als gehele gemeente tegelijkertijd bezig te zijn met dezelfde thema’s. Er is daarom ook materiaal voor het jeugdwerk gemaakt door de HGJB. Daarnaast is er begeleiding voor predikant en kerkenraad om ook in prediking, pastoraat en gemeente-opbouw met de thema’s aan het werk te gaan.

Het materiaal van IZB-Focus helpt niet alleen om een scherper beeld te krijgen van wie de Heere Jezus Christus is, maar ook om in geloofsvertrouwen aan Hem toe te wijden. Het gebed speelt een grote rol in de methode die IZB-Focus gebruikt in de materialen. Het is ons gebed dat wij als gemeente – en daarmee ieder lid voor zich – groeien in geloofskennis, aanbidding en vrijmoedigheid, opdat de Heere Jezus wordt verheerlijkt in en door ons heen.

Lees hier meer over de verschillende blokken: https://www.izb.nl/focus/routekaart

Lees hier meer over het Focus-traject in het algemeen: https://www.izb.nl/het-izb-focustraject

 

De commissie vorming & toerusting
contact: vormingtoerusting@hervormdreeuwijk.nl